Tapahtumat

Kuvassa (vasen ylhäältä) Kari Leppilahti, Nina Selin, Aimo Syri, Esa Virtanen (vasen alhaalta) Katja Töyli, Minnie Kontkanen, Piia Mäkelä, Jarmo Juntunen

Hallituksen strategiapäivä 13.1.2018

 

Hallitus starttasi vuoden 2018 käyntiin strategiapäivän merkeissä.

Mielenkiintoisia juttuja tulossa tulevalle vuodelle. Pysykäähän kuulolla!

 

 

 

 

 

 

 

Vaasan suuri joulukonsertti 8.12.2017

 

Ekonomit saivat perjantaina nauttia suuressa joulukonsertissa Laura Voutilaisen ja Jari Sillanpään energisestä ja mukaansatempaavasta esityksestä sekä jouluisen herkästä Anne Mattilan akustisesta esiintymisestä. Tästä on hyvä jatkaa joulua kohti!

 

 

 

 

Koulutus: Löydä ja tule löydetyksi työmarkkinoilla

 

Sali oli lähes täysi 29.11. kun Jari Luoma InHunt Groupista sparrasi meitä aiheesta "Löydä ja tule löydetyksi". Varmasti saimme kaikki uutta mietittävää ja vinkkejä - ekonomi-iästä riippumatta! Kiitos Jari! 

 

 

 

 

 

Syyskokous 9.11.2017

 

Kun ulkona satoi ja myrskysi, niin me kokoonnuimme tänään joukolla kynttilän loisteeseen viettämään syyskokoustamme Tykkihallin ammusvarastoon. Kokouksen virallisen osuuden lisäksi nautimme maittavan ruoan sekä saimme mielenkiintoisen tutustumiskierroksen tykkihallin tiloihin. Historian havinaa oli selvästi ilmassa.

Valitsimme kokouksessa myös Vaasan Ekonomien uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Lämpimästi tervetuloa mukaan Minnie Kontkanen, Kari Leppilahti sekä Esa Virtanen.

 

 

 

4.10. Koulutus: Työn murros - miten asiantuntijatyö uudistuu?

 

Business coach Päivi Vuorimaa Kasvun mahdollistajat Oy:stä oli kouluttamassa ekonomeja Vaasassa 4.10.2017. Päivi viritti osallistujat pohtimaan tulevaa työn murrosta niin digitalisaation, väestörakenteen muuttumisen kuin työvoiman kysynnän suhteenkin. Suurimpana haasteena on uudistumiskyky ja johtaminen, tulevaisuuden työntekijöiden on oltava innostuneita, motivoituneita, uteliaita ja valmiita ottamaan uutta tekniikkaa ja uusia toimintatapoja käyttöön. Pohdimme nähdäänkö tulevaisuus uhkakuvana vai mahdollisuutena?

 

Päivin viesti oli, että nyt on juuri oikea aika tehdä itselle kartta siitä, mitä haluaa tavoittaa elämässä. Suunnitelman tekemisen jälkeen pitää opetella ja harjoitella uusia taitoja. Uskotko sinä kykyysi oppia ja kehittyä? Oletko sinä valmis tekemään työtä kehittymisesi eteen? Tällaisia Päivi osallistujilta kyseli.

 

Kiitos kaikille yli kolmellekymmenelle osallistujalle, keskustelu oli vilkasta ja inspiroivaa!

 

 

Suomen Ekonomeilta lahjoitus Vaasan ja Tampereen yliopistoille

 

Tänään 19.9. Suomen Ekonomit olivat vierailulla Vaasan yliopiston syksyisellä kampuksella. Kauppatieteille lahjoitettiin 65 000 € ja symbolinen rahapuu! Kuvassa rahapuuta vastaanottamassa vas. dekaani Jorma Larimo ja vararehtori Jukka Vesalainen, yhteyspäällikkö Mika Palosaari, Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää, Suomen Ekonomien koulutuspoliittinen asiamies Mika Parkkari ja Vaasan Ekonomien varapuheenjohtaja Kirsi Rintapää.

Lisätietoja tilaisuudesta: https://www.ekonomit.fi/tiedotteet.

Kuva: Suvi Eriksson. 

 

 

KEPO-olympialaiset 

 

Suuntasimme lauantaina 2.9. joukolla pienpanimo & gastropub Bock'siin. Tutustuimme panimon toimintaan esittelykierroksen myötä ja tämän jälkeen pääsimme myös maistelemaan Bock`sin tuotteita. Oluen ystäville esittely ja maistelu olikin erityisen mielenkiintoista.

 

Seuraavaksi söimme lounaan, jonka jälkeen alkoikin tapahtua kummia. Jouduimme keskelle Sherlock ja Holmes murhamysteeriä. KEPO-olympialaiset oli siis määrä alkaa. Leikkimielisen murhamysteerin ratkominen oli melkoisen haastavaa puuhaa. Murhaaja kuitenkin löytyi sekä samalla tiukan kisailun jälkeen KEPO-olympialaisille voittajajoukkue.

 

Jännittävän iltapäivän jälkeen siirryimme hiukan rauhallisempaan toimintaan, oli vuorossa KEPO-illallinen Vaasan kaupungin kattojen yläpuolelle SKY-barissa. Iltaa vietimme rennoissa tunnelmissa yhdessä seurustellen. Ensi vuonna taas jatketaan kepoilun merkeissä. Kisailut siis jatkukoon, tapahtumapaikkana Oulu. Mitähän meidän päänmenoksi silloin keksitään? Se jää nähtäväksi. Ensi vuotta ja kepoiluja odotellessa..

 

 

 

Vaasan Ekonomien 80-vuotisjuhla

 

Juhlistimme Vaasan Ekonomien 80-vuotistaivalta perjantaina 1.9. ravintola Centralissa. Meille oli tarjolla maukas illallinen, saimme nauttia hyvästä musiikista, kuulimme puheita ja vietimme yhdessä antoisaa ja juhlavaa iltaa. 80-vuotisjuhlia oli hieno juhlia. Tästä on hyvä jatkaa Vaasan Ekonomien toimintaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köysirataseikkailu ZIP Adventure Parkissa 12.8.2017

 

Hei täältä puunlatvasta!

Hurjapäiset Vaasan Ekonomit kiipeilivät viikonloppuna ZIP Parkin seikkailupuistossa. Vietimme hauskan päivän, jossa pääsi haastamaan itsensä sekä nauttimaan pienestä jännityksestä. Tsemppasimme toisemme ylittämään itsemme radan esteitä ylittäessä. Päivä oli aurinkoa ja hymyä täynnä.

Seuraavan kerran Vaasan Ekonomit laittavatkin urheiluhousujen sijaan päälle ykköset kun 80-vuotisjuhlat ovat jo nurkan takana perjantaina 1.9. Ps. vielä on pari päivää ilmoittautumisaikaa jäljellä.

 

 

 

 

Sundom Wine –viinitilavierailu 28.6.2017

 

Pääsimme tutustumaan 28.6.2017 Sundom Wine –viinitilaan. Saimme paljon tietoa viineistä ja viiniköynnösten kasvatuksesta. Sää oli mitä parhain, auringon paistaessa koko vierailun ajan.

Mielenkiintoisen vierailun päätteeksi pääsimme myös maistamaan tilalla valmistettuja viinejä pienen musiikkiesityksen kera. Ilta oli välitön ja rento, kiitos mukana olleille.

 

 

 

 

Vaasan Ekonomit mukana Vaasan yliopiston publiikissa 31.5.2017

 

Vaasan Ekonomit muistivat ruusuin valmistuvia ekonomeja. Vaasan Ekonomien puheenjohtaja Aimo Syri jakoi publiikissa jokaiselle valmistuneelle ruusun.

Myös Vaasan Ekonomien vuosittaiset stipendit jaettiin samassa tilaisuudessa. Stipendit saivat Topi Huhta-Halkola, Juuli Rinta-Hoiska ja Anmari af Hällström.

Lämpimästi onnea valmistuneille sekä stipendin saaneille!

 

 

 

LinkedIn ja Twitter - ilta 31.5.2017 klo 17

 

Some-profiilikuvausta, asiantuntijan tietoa some-ammattilaistyökaluista ja pientä purtavaa.

Kuinka käyttää LinkedIniä ja Twitteriä oman asiantuntijuuden näkyväksi tekemisessä? Kuinka seurata oman alan uusinta tietoa tehokkaasti? Miten verkostoitua oman alan ammattilaisten kanssa? Näihin ja muihinkin kysymyksiin illan aikana antaa vastauksia kokenut LinkedIn ja Twitter käyttäjä Pentti Impiö Chydenius Yliopistokeskukselta. Paikalla myös ammattivalokuvaaja ottamassa osallistujista laadukkaita profiilikuvia. Illan aikana hän ehtii ottamaan kuvia rajallisen määrän joten varaa oma kuvauksesi nopeasti.

Varaa siis paikkasi ja tule mukaan!

Aika: keskiviikkona 31.5. klo 17.00

Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Rewell Center

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta.

 

 

 

Näkyvyys kuntoon Somessa ja LindedInissä 15.2. klo 17-19, Ravintola 1h+k, Vaasa

 

15.2.2017 klo 17-19 ravintola 1h+k

Ihmiset viettävät sosialisessa mediassa jopa neljänneksen ajastaan, siksi kannattaa uhrata ajatusta millaisella profiililla ja millaisia asioita siellä jakaa.

Kevään aikana järjestetään kaksi koulutusta aiheesta – ensimmäisessä keskitytyään pelisääntöihin sekä satsataan siihen oikeaan kuvaan. MPS:n psykologi ja rekrytointikonsultti Jonas Rasmus herättelee osallistujia miettimään omaa Some-profiiliaan ja sen käyttöä.

Tilaisuudessa on ammattivalokuvaaja, joka ottaa jokaisesta osallistujasta profiilikuvan, joka toimitetaan kullekin henkilökohtaisesti sähköpostitse jälkikäteen.

Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, tilaisuudessa on tarjolla pienimuotoista syötävää.

MPS-Yhtiöt on suomalainen, kansainvälisesti toimiva johtamisen, muutoksenhallinnan ja strategisten henkilöstöratkaisujen asiantuntija, jolla on 40 vuoden kokemus siitä, että hyvä johtaminen ja motivoitunut henkilöstö ovat lähtökohta liiketoiminnan menestykselle.

Ilmoittautumiset Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta pe 10.2.2017 mennessä. Tervetuloa!